Over mij: 

Hoi mijn naam is Ilja van de Berg, moeder van een prachtige zoon en plus mama van 2 super leuke meiden.

Jaren geleden kwam ik via mijn opleiding fysiotherapie in Utrecht al in aanraking met andere geneeswijze. De moeder van mijn vriendje destijds was alternatief therapeut en nam mij destijds vaak mee naar diverse cursussen. Dat fascineerde me ontzettend. Ik had het gevoel dat er meer moest zijn dan alleen de kijk naar de fysieke klacht. De zoektocht naar het welbekende kip of het ei verhaal boeide me ontzettend. Als we geestelijk niet lekker in ons vel zitten dan reageert ons fysieke lichaam daarop en andersom natuurlijk ook. Als je veel last hebt van fysieke kwalen dan doet dat je geestelijk welzijn meestal ook geen deugd. Het is allemaal met elkaar verbonden. En vaak meer als dat we zelf denken.

Na mijn tijd in Utrecht wilde ik graag reizen en de wereld verkennen en kwam zo doende ook aan het werk in de reisbranche. Allereerst voor een bedrijf waar mijn grote passie voor sport en reizen samenvielen. Ik mocht sporters begeleiden naar hun toernooien en fungeerde als P.A. tijdens hun sportevenementen. Later voor een touroperator mocht ik welness reizen samenstellen en kwam zodoende nog meer in contact met een andere kijk op heling en herstel. Ik was altijd al aangetrokken door andere culturen en de mens achter de mens en kwam ook hier weer tijdens mijn reizen steeds weer in aanraking met andere geneeswijzen.

Toen werd het tijd voor een echte baan (dacht ik) en kreeg een leuke baan in het bedrijfsleven, een leuk bedrijf waar zelfontwikkeling hoog in het vaandel stond. Ook hier werd ik weer door de vele trainingen en coachingen getriggerd door de mens achter de mens. Ondanks de leuke tijd met mijn super leuke enthousiaste team dat ik mocht aansturen, begon mijn lijf wat tegen te sputteren, ik kreeg steeds vaker last van duizelingen en hartritme stoornissen en ondanks de vele ziekenhuis bezoeken en operaties, bleek mijn lijf nog steeds niet helemaal de oude te zijn. Dit fascineerde me en kwam door mijn zoektocht zodoende terecht bij een iriscopiste die mij vertelde dat niet mijn hart maar mijn eigen ritme verstoord was. Dat was het moment dat ik besefte dat het tijd werd om weer mijn eigen leven te gaan leven en niet proberen te voldoen aan de verwachtingen om me heen. Mijn hartritmestoornissen verdwenen als sneeuw voor de zon, maar blijven als waarschuwingssignaal dienen voor de koers van mijn leven.

Hier was ik zo door geïntrigeerd dat ik hier meer over wilde weten. Ik zei mijn baan op en begon aan mijn opleiding natuurgeneeskunde en ging tevens weer aan de slag als masseur bij een kuurcentrum, waar ik verder opgeleid werd als Natuurgeneeskundig Massagetherapeut.

Om voor vergoeding in aanmerking te blijven moest er een aantal jaren geleden wederom een andere 4 jarige HBOstudie gedaan worden. Ik vond een groot deel van mijn gedane cursussen door de jaren heen gebundeld terug in een opleiding van de  E.E.N.® Therapie 

E.E.N.® Therapie staat voor Electisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Eclectisch betekent "uit alle systemen het beste halen en er ook de eenheid in zien". Deze systemen zijn Westerse reguliere- en natuurgeneeskunde en psychosociale therapie, met daarnaast Oosterse en Chinese natuurgeneeskunde. De E.E.N.® therapie brengt dus balans tussen lichaam en geest.